ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο Νόελ Κασέκε ανοίγει την καρδιά του στο {TS} – «Η Ομόνοια είναι το σπίτι μου…»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο Νόελ Κασέκε ανοίγει την καρδιά του στο {TS} – «Η Ομόνοια είναι το σπίτι μου…»

Ο Νόελ Κασέκε αποχωρεί από το ποδόσφαιρο και μιλάει αποκλειστικά και εφ’ όλης της ύλης στο ThemaSports. Η… οικογένεια της Ομόνοιας, πως ήρθε Κύπρο και το δέσιμο του με το «τριφύλλι» και το νησί μας.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (23/5) ο 37χρονος Νοέλ Κασέκε ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του δεν ξέχασε σχεδόν κανένα. Ούτε ΕΝΠ, ούτε Ομόνοια, ούτε Αλκή και ευχαρίστησε ακόμη και τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες.

Του Ανδρέα Χρίστου

Το ThemaSports κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Νόελ Κασέκε μέσω των social media και ο πρώην πλέον ποδοσφαιριστής μας άνοιξε την καρδιά του.

Με την καλοσύνη που τον διακρίνει και τον έκανε να ξεχωρίσει κατά την παρουσία του στην Κύπρο (πέρα από τα αγωνιστικά του προσόντα) μίλησε για όλους και για όλα ενώ εξέφρασε την μεγάλη του επιθυμία να έρθει Κύπρο για ένα και μόνο παιχνίδι μπροστά από τον κόσμο της Ομόνοιας.

Και δεν άφησε τίποτε και κανένα πίσω… Από τον άνθρωπο που τον έφερε Κύπρο μέχρι και τον… θρυλικό φροντιστή της Ομόνοιας, Ανδρέα Κυπέρα. Ούτε και αυτόν τον ξέχασε… δείχνοντας την ταπεινοφροσύνη του για ακόμη μια φορά. Από την άφιξη του στην Κύπρο το 2004 και την αποχώρηση του το 2013 από το νησί μας, ο Κασέκε καταθέτει τις δικές του σκέψεις σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Το τέλος στην καριέρα του και η… συνέχεια

Σε ερώτηση για την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και αν θα παραμείνει στο ποδόσφαιρο ήταν ξεκάθαρος…
«Ένιωσα πως ήρθε ο καιρός να σταματήσω όμως εννοείται θα μείνω στο ποδόσφαιρο. Η προπονητική είναι αυτό που θέλω να κάνω και έχω ήδη αρχίσει τις διεργασίες για τα διπλώματα μου. Οπότε δουλεύω πάνω σε αυτό και ψάχνω την κατάλληλη ευκαιρία για να αρχίσω από κάπου και βήμα προς βήμα να φτάσω στον στόχο μου».

Πίσω στο μακρινό 2004 και πως κατέληξε στην Κύπρο…
«Είχα ένα στενό φίλο στη Ζιμπάμπουε, ο οποίος ήταν αθλητικογράφος και ήξερε ένα ατζέντη ο οποίος έψαχνε ένα ποδοσφαιριστή αξίας για να πάει στο Παραλίμνι. Το όνομα του είναι Lovemore Dube. Επικοινώνησε με τον Παύλο Ασσιώτη, τον οποίο γνωρίσαμε μέσω του Σπύρου Άγγελου, ο οποίος μεσολάβησε για να έρθω στην Κύπρο».

Τι ένιωσε μόλις πήρε μεταγραφή για την Ομόνοια και πως έζησε αυτή την εμπειρία
«Παίζοντας για την Ομόνοια ήταν για εμένα αγνή απόλαυση και ευχαρίστηση. Στη χώρα μου είχα παίξει σε ένα μεγάλο σύλλογο και ήδη είχα κερδίσει 3 πρωταθλήματα με στάδια γεμάτα από κόσμο. Ο κόσμος περίμενε από εμάς σε κάθε παιχνίδι την νίκη οπότε όταν έπαιξα στην Ομόνοια με τόσο κόσμο, ήξερα τι σήμαινε αυτό. Ήξερα ότι παίζοντας για μια μεγάλη ομάδα σημαίνει να παίζεις για την φανέλα αυτής της ομάδας και όχι για προσωπική δόξα. Με την νίκη της ομάδας έρχεται και η προσωπική δόξα στη συνέχεια».

Η πρώτη εντύπωση που του έκαναν οι Ομονοιάτες
«Οι οπαδοί της Ομόνοιας μου έδωσαν την αίσθηση ότι είμαι ένας από αυτούς από το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα μπροστά τους. Ήταν ένα φιλικό με την Ανόρθωση. Με καλωσόρισαν πολύ όμορφα και ήξερα ένα πράγμα στη ζωή μου από τον καιρό που ήμουν παιδί. Να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό ότι και αν συμβεί και να αφήνω τα υπόλοιπα στον Θεό. Έτσι όλα πάνε καλά».

Εκείνο το απίθανο γκολ με την Ανόρθωση το 2010…
«Ναι μάλλον αυτό ήταν το καλύτερο γκολ στην καριέρα μου. Κυρίως λόγω και της σημασίας του εκείνη την χρονική περίοδο αλλά και για την έκβαση του αγώνα. (είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και η Ομόνοια επικράτησε με 1-3 μέσα στο «ΠΑΠ»).»

Αρκετός κόσμος τον κατατάσσει ανάμεσα στους MVP του τίτλου το 2010. Ποια η άποψη του… έκπληκτου Κασέκε:
«Ουάο δεν ήξερα ότι ο κόσμος πιστεύει πως ήμουν ένας από τους MVP της ομάδας την χρονιά που πήραμε τον τίτλο. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό αλλά για μένα η Ομόνοια ήταν ο MVP. Και όταν λέω η ομάδα εννοώ όλοι. Από την διοίκηση μέχρι τους οπαδούς, τους παίκτες, τον κύριο Κυπέρα, τον φροντιστή που μας προετοίμαζε τις στολές και όλους τους άλλους. Τον φυσιοθεραπευτή κύριο Μάυρο και όλο το προσωπικό που έκανε τα πάντα για εμάς ούτως ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Οπότε για εμένα η οικογένεια της Ομόνοιας ήταν ο MVP γιατί όλοι μαζί το καταφέραμε».

Η δύσκολη απόφαση και οι λόγοι που έφυγε από την Ομόνοια
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση που έκανα και την έκανα αφού κερδίσαμε τον τελικό στο Κύπελλο. Είμαι ένας άνθρωπος που πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό με κάθε τρόπο και να βοηθώ την ομάδα όμως εκείνη την στιγμή ένιωσα ότι δεν ήμουν στα πλάνα της ομάδας για το μέλλον. Το σεβάστηκα αυτό και αποφάσισα να φύγω με καλό τρόπο όπως ήρθα».

Τι θυμάται από τις μέρες του στην Κύπρο και γενικότερα τον κόσμο στο νησί μας

«Η Κύπρος είναι το σπίτι μου και ακόμη μέχρι και σήμερα μου λείπει. Οι ανθρώποι στην Κύπρο είναι φανταστικοί με καλή καρδιά και είναι σας οικογένεια για μένα. Μου έδειξαν σεβασμό και μου λείπουν πολύ».

Τι νιώθει για την Ομόνοια και αν θέλει να έρθει πίσω στην Κύπρο
«Ελπίζω να έρθω μια ημέρα πίσω για επίσκεψη και ποιος ξέρει ίσως και για κάτι μεγαλύτερο εκεί. Η Ομόνοια είναι το σπίτι μου».

Οι διαφορές του κυπριακού πρωταθλήματος με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
«Σίγουρα, η κουλτούρα είναι διαφορετική στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μια χώρα που έχει κάτι κοινό με την Κύπρο και μου αρέσει τόσο πολύ. Ανθρώπους με καλή καρδιά που σου φέρονται σαν οικογένεια και σε σέβονται».

«Το ποδόσφαιρο εδώ είναι πιο απαιτητικό επειδή περιμένουν πάρα πολλά από τους ξένους παίκτες. Απαιτούν να είσαι πάντα στα καλύτερα σου ότι κι αν συμβαίνει επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα να σε αντικαταστήσουν με όποιοδήποτε άλλο παίκτη. Οπότε για αυτό είναι πολύ απαιτητικοί και δεν υπάρχει μεγάλος χρόνος προσαρμογής ενώ στην Κύπρο και την Ευρώπη δίνουν περισσότερο χρόνο για προσαρμογή σε ένα ξένο παίκτη».

Αν έζησε άσχημες στιγμές στην Κύπρο και αν θυμάται κάποια συγκεκριμένη:
«Αν υπήρχε άσχημη στιγμή στην Κύπρο; Ε λοιπόν να σου πω ότι όποτε χάναμε ή φέρναμε ισοπαλία ήταν άσχημη στιγμή γιατί οι οπαδοί στην Κύπρο είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα τους. Απογοητεύονται πολύ γιατί αγαπάνε την ομάδα τους από την καρδιά τους. Η ομάδα τους είναι μέρος της ζωής τους. Οπότε κάθε φορά που χάναμε ήταν άσχημα γιατί ένιωθα μέσα μου τον πόνο που ένιωθε αυτός ο κόσμος για την ομάδα του. Το μόνο που θέλουν είναι η ομάδα και οι παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και το σέβονται αυτό».

Για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η Ομόνοια

«Η Ομόνοια περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Και η γενικότερη οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα οπότε οι παίκτες ψάχνουν το καλύτερο συμβόλαιο για τις οικογένειες τους. Αυτό που ελπίζω και εύχομαι είναι με τον καιρό να αρχίσει η Ομόνοια να κτίζεται ξανά από την αρχή επενδύοντας σε νεαρούς παίκτες με ταλέντο που θέλουν να πετύχουν στο ποδόσφαιρο. Παίκτες με φιλοδοξία και θέληση νικητή και από εκεί να αρχίσει μια ομάδα που αν δεν πετύχει από την πρώτη σεζόν να κτίσει τις βάσεις για μετά».

Τι πρέπει να γίνει κατά την άποψη του:
«Πρέπει να δοθεί χρόνος για να κτιστεί μια ομάδα. Οι παίκτες να μάθουν την ιστορία και την κουλτούρα της ομάδας. Να έρθει ένας προπονητής και ένας τεχνικός διευθυντής με ένα πλάνο τριών τουλάχιστον χρόνων και να φέρουν νεαρούς παίκτες με πάθος και θέληση. Και με τον καιρό όλα θα γίνουν. Να έρθει ο τεχνικός διευθυντής να φέρει ταλέντα και αν δεν πετύχουν από την πρώτη σεζόν, θα πετύχουν στην δεύτερη. Χρειάζεται υπομονή. Ξέρω ότι ο κόσμος της Ομόνοιας θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή αν γίνει όταν ξέρει ότι κτίζεται μια ομάδα για τίτλους. Πρέπει να ψάξουν στο εξωτερικό για παίκτες. Στην Αφρική, την Βραζιλία και σε άλλες περιοχές υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες που ψάχνουν για μια ευκαιρία για να έρθουν στην Ευρώπη. Ένας σκάουτερ να ψάξει για ταλέντα πραγματικά και όχι να γίνονται μεταγραφές απλά για τα λεφτά…»

Η μεγάλη του επιθυμία

«Ελπίζω και εύχομαι να παίξω ακόμη ένα παιχνίδι ή να γίνει μια τιμητική συνάντηση στην Κύπρο και να παίξω ξανά μπροστά από τους πράσινους οπαδούς. Με την θέληση του Θεού εάν βέβαια το επιτρέπει ο χρόνο και οι συγκυρίες…».

Αν θα ερχόταν στην Ομόνοια να δουλέψει: «Ναι το εύχομαι και θα το ήθελα για το μέλλον…».

Οι καλύτεροι συμπαίκτες και οι καλύτεροι προπονητές που είχε στην Κύπρο

«Λοιπόν, αυτή είναι σίγουρα μια δύσκολη ερώτηση. Για το ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης μου στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολο να πω γιατί ήταν πάρα πολλοί. Οι καλύτεροι προπονητές όμως ήταν ο Έλι Γκούτμαν (ΕΝΠ) και ο Τάκης Λεμονής (Ομόνοια). Αυτοί οι δύο τεχνικοί έβγαλαν τον καλύτερο μου εαυτό και με βοήθησε να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο σαν ποδοσφαιριστής».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top